Hel Fenn

Kraina wiecznego szczê¶cia

#1 2010-05-02 19:48:15

Freyn Drumel

Administrator

21812255
Punktów :   

Karczma

Ulubione miejsce ka¿dego mê¿czyzny w Hargis. Co jaki¶ czas odbywaj± siê tu koncerty bardów, czasami wystêpy ponêtnych kobiet. Ale na dobr± sprawê mo¿na siê tu upiæ, lub przyj±æ zadanie od karczmarza, lub innych ludzi. Znajduj± siê tu trzy rzêdy sto³ów, na ¶rodku ognisko i schody do pokoi mieszkalnych, które mo¿na wynaj±æ u w³a¶ciciela przybytku. Z zewn±trz budynek jest przyja¼nie o¶wietlony, krzyczy wrêcz "Wejd¼ do ¶rodka!" Przed wej¶ciem wywieszone s± og³oszenia co do zleceñ lub wypraw.

Living and dying laughing and crying
       Once you have seen it you will never be the same
                           Life in the fast lane is just how it seems
                                       Hard and its heavy dirty and mean    Aktualne zadanie: To ja daje zadania!

#2 2010-05-04 14:26:34

Fusol13

U¿ytkownik

Punktów :   
Poziom: 1
Do¶wiadczenie: 0
Rasa: Elf
Klasa: Wojownik

Re: Karczma

Zmêczony podro¿± postanowi³em czego¶ siê napiæ i zje¶æ wiêc siê wybra³em do karczmy. Wszed³em do karczmy i wszyscy siê na mnie spojrzeli wzrokiem mówi±cym ¿e nie przepadaj± za nowymi, podszed³em pod lad i poprosi³em o miêso z dzika i kufel piwa w miêdzy czasie oczekiwania na jedzenie zapyta³em siê karczmarza.
Czy masz jakie¶ zlecenie ¿ebym móg³ sobie zarobiæ, jestem tutaj nowy i potrzebuje pieniêdzy. - Powiedzia³em stanowczym g³osem okazuj±c ¿e siê nie boje.

nó¿ (1 punkt obra¿eñ),koszula (1 PO),sanda³y,
udziec barani,butelka wódki,spodnie (1PO),mapa ¶wiata,
40 sztuk z³ota

Aktualna misja: Brak

#3 2010-05-04 16:22:54

Freyn Drumel

Administrator

21812255
Punktów :   

Ach ci m³odzieñcy. Nigdy nie maj± do¶æ my¶la³ karczmarz wycieraj±c kufel.
-Piwo i dzik zaraz bêd±. Ale zleceñ teraz ma³o. Nic siê w okolicy nie dzieje. Z takim zapytaniem zg³o¶ siê raczej do elfiego uzdrowiciela. On mia³ jakie¶ problemy.
I odszed³ szykowaæ strawê dla go¶cia.

#4 2010-05-04 18:08:46

Fusol13

U¿ytkownik

Punktów :   

Dziêkuje za informacje o elfim uzdrowicielu. - Powiedzia³em z u¶miechem na twarzy lecz d³ugo go nie mia³em bo nie chcia³em siê g³upio ¶miaæ w¶ród tylu osób dziwnie na mnie patrz±cych. Jak zjem ruszê do tego elfa.

Ostatnio edytowany przez Fusol13 (2010-05-04 18:11:15)

40 sztuk z³ota

#5 2010-05-04 18:43:38

Freyn Drumel

Administrator

21812255
Punktów :   

Po kilkunastu minutach karczmarz przyniós³ na wielkiej, srebrnej tacy ¶wie¿o upieczonego dzika z jab³kiem w zêbach, topi³ siê wrêcz w t³uszczu i sosie. Po chwili doniós³ tak¿e piwo.
-Proszê, smacznego!
I odszed³ za ladê czy¶ciæ inne naczynia.

#6 2010-05-04 19:06:27

Fusol13

U¿ytkownik

Punktów :   

Dziêkuje - Powiedzia³em z wyrazem oczy jak bym mia³ zamiar ugry¼æ karczmarza.
Ale smakowicie wygl±da zaraz siê biorê do jedzenia, kilka gryzów i ³yk piwa.
Do widzenia karczmarzu, idê do elfa uzdrowiciela.

40 sztuk z³ota

#7 2010-05-04 20:54:16

Nestor Parsifal

Nowy u¿ytkownik

134266
Punktów :   
Rasa: Cz³owiek

Nareszcie ciep³e, bezpieczne miejsce- pomy¶la³em- Po dwóch latach ¿ycia jak biedak i wygnaniec dotar³em gdzie¶ gdzie mogê wypocz±æ i wreszcie zaznaæ choæ chwili spokoju. Mam nadzieje, ¿e siê nie mylê...
Rzuci³em okiem na karczmê. W koncie sta³o dwóch bardów graj±cych na lutniach i ¶piewaj±cych o poleg³ych bohaterach. Ile bym da³, ¿eby znowu dotkn±æ lutni...
Zauwa¿y³em karczmarza stoj±cego przed lad±. Podszed³em do niego i powiedzia³em:
-Witam ciê drogi karczmarzu. Widzê, ¿e macie dzi¶ koncert bardów. Jak czêsto odbywaj± siê tutaj takie wystêpy?- zagada³em.
-Lecz nie po to przyszed³em, by s³uchaæ ulicznych grajków, lecz po to, by kupiæ u ciebie jak±¶ strawê. My¶lê, ¿e bochen chleba z serem i piwo wystarczy. A tak poza tym chcia³bym wynaj±æ pokój na jedn± noc...
I jeszcze jedno
- nachyli³em siê nad karczmarzem tak, ¿eby nikt nie pods³ucha³ mojego pytania:
-Czy wiesz mo¿e co móg³bym zrobiæ, aby zarobiæ jakie¶ pieni±dze? Mam na my¶li rzeczy inne ni¿ zwyk³a praca na roli... Rozumiesz mnie?

Aktualne zadanie: My¶liwy i ofiara.

#8 2010-05-05 14:07:12

Freyn Drumel

Administrator

21812255
Punktów :   

Karczmarz przyjrza³ siê przybyszowi dok³adnie. Wygl±da normalnie. Pomy¶la³.
-Przed chwil± by³ tu inny poszukiwacz przygód. Sam mu nie da³em pracy, bo trochê dziwny siê wydawa³. Ale ty jeste¶ w porz±dku. Wiêc mam robotê. Tylko musisz zebraæ kilku silnych ludzi, by temu podo³aæ. Otó¿ ca³o¶æ wygl±da tak:
Niedawno, mo¿e dwa dni temu, tutejszy zak³ad jubilerski okradli bandyci. Lecz to nie byli zwykli górscy bandyci, tylko jakie¶ inne oszo³omy. W ka¿dym razie nikt ich tu jeszcze nie widzia³.Lecz to nie by³ zwyk³y napad. Po kilku godzinach napadli na jeden ze spichlerzy na polach. Za¶ kolejnego dnia poszli nad jezioro, i tam co¶ robili, tylko nie wiem co, bo to pracy wracaæ musia³em. Jestem pewny ¿e to by³y elfy. Twoim zadaniem jest tylko wytropiæ ich, i zrobiæ kilka podejrzeñ, po co oni tu przyjechali. Potem pójd¼ do kapitana stra¿y miejskiej, on siê zajmie reszt±. Wtedy musisz wraz z towarzyszami w³±czyæ siê do akcji, i pomóc ¿o³nierzom wykurzyæ st±d t± bandê, rozumiesz? Przyjmijmy, ¿e ca³o¶æ nazywaæ siê bêdzie.. hmmm... My¶liwy i ofiara , dobrze?

Stopka forum

RSS